Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Orbán Viktor nyitotta meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének találkozóját Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 23.

ImageA hétvégén folytatódott Székesfehérváron a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése. Az ülésnapot Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg, aki köszönetet mondott a megyei jogú városok képviselőinek azért, hogy az elmúlt években megmentették az országot a teljes összeomlástól. A miniszterelnök kiemelte, hogy olyan önkormányzati rendszert kell építeni Magyarországon, ahol világos hatásköri, világos felelősségi és pénzügyi feltételek jönnek létre.

Tovább...
 
Összefogással lehet átalakítani az jelenlegi önkormányzati rendszert Nyomtatás E-mail
Írta: B. G.   
2011. május 23.

ImageA Megyei Jogú Városok Szövetségének kétnapos közgyűlésén egyebek között az önkormányzati rendszer reformját, az adósságrendezés lehetséges módjait, valamint a közösségi közlekedéssel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg. Székesfehérvár polgármestere szerint a közgyűlés legfontosabb üzenete az, hogy csak összefogással lehet átalakítani az önkormányzati rendszert.

Tovább...
 
A székesfehérváriak többsége szeret itt élni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 23.

ImageA székesfehérváriak hatvan százaléka nagyon szeret ebben a városban élni, és további harminchét százalék is úgy nyilatkozott, hogy inkább itt lakik, mint máshol. – A felmérést az Echo Szociológiai Kutatóintézet készítette. Az Alba Radar legújabb tanulmányából az is kiderül, hogy a fehérváriak egyetértenek abban, hogy fontos feladat, a város épített örökségének megőrzése az utókornak, abban azonban már megoszlanak a vélemények, hogy ezt milyen formában kell megtenni.

Tovább...
 
Vízre bocsátják a Perpetum001 speciális mentőhajót Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 20.

ImageVízre bocsátják a Perpetum001 speciális mentőhajót. Az egyedülálló mentőhajó felavatására szombaton, 10 órakor kerül sor a Velencei-tavi Vízi Sportiskola kikötőjében. A Perpetum Nemzetközi Speciális Kutató-Mentő közhasznú alapítványt kiemelt célja e hajóval, hogy segítsék a Velencei-tónál a vízből - és a jégről – való mentést. Ezért készítettek egy olyan speciális járművet, amellyel gyorsan, s hatékonyan lehet ily’ módon segíteni. A "Katrina" hurrikán után a vízzel elöntött városrészeken kizárólag ezzel az ún. "Airboat" hajótípussal tudtak segíteni a lakosságon.

Tovább...
 
Virágokat ültetett a iskolához a Kertbarát Klub Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 20.

ImageVirágba borult a Szárazréti Iskola. A Székesfehérvári Kertbarát Klub idén is növényekkel diszítette fel az intézmény környékét. Az egyesület 80 db egynyári palántát és 10 muskátlit nyert az akcióhoz a Városgondnokság által kiírt közterület-szépítési pályázaton, amelyet a kertbarátok és a könyéken élők saját felajánlásaikkal „gazdagítottak”.

Tovább...
 
Elhunyt Sipos József televíziós újságíró Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. május 20.

ImageHosszantartó, súlyos betegség után 61 éves korában elhunyt Sipos József újságíró a Fehérvár Televízió korábbi igazgatója, a Fehérvári Lecsófesztivál főszervezője. 1950 február 19. született Dévaványán, 1968-tól pedagógusként Sárosdon dolgozott, majd 1979-től 1996-ig a Fejér Megyei Hírlap sportrovatvezetője volt. Ezzal párhuzamosan 1984-től 1991-ig a Fehérvár Televízió alapító szerkesztője, majd főszerkesztője volt.

Tovább...
 
A Magyar Honvédség Napja - Fehérvár Katonái Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 20.

ImageMájus 21-én ünnepeljük a Magyar Honvédelem Napját. Ennek alkalmából csütörtökön Fehérvár katonái mutatkoztak be a városlakóknak. A honvédek hangulatos rendezvényen erősítették meg kötődésüket Székesfehérvárhoz. A programokat dr. Cser-Palkovics András polgármester és Kovács József vezérőrnagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka közösen nyitották meg a „Fehérvár Katonái” rendezvényen az Alba Plázánál.

Tovább...
 
TeSzedd! és Szomszédünnep Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. május 20.

ImageSzékesfehérváron huszonnyolc helyszínen dolgoznak majd az önkéntesek szombaton, így városunk az egyik kiemelt helyszíne az illegális hulladélerakók felszámolására meghirdetett országos programnak. Idén először tartják meg hazánkban több helyszínen a Szomszédünnepet is. A két rendezvényről Viza Attila környezetvédelmi tanácsnok és Gábor Imre önkéntes koordinátor sajtótájékoztatón számolt be.

Tovább...
 
Kerékpártúra a Maroshegyi oviban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. május 20.

ImageA Kihívás Napján biciklizni indultak az ovisok. - Már az egészen kicsik is komolyan vették a Kihívás Napját Székesfehérváron. A Maroshegyi ovi középső és nagycsoportos óvodásai az idén első alkalommal tettek kerékpártúrát.

Tovább...
 
Megemlékezés a török kiűzésének 325. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 20.

ImageA város 143 éves török uralom alóli felszabadulására emlékezett Székesfehérvár Önkormányzata és a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola. A város nevében Róth Péter alpolgármester helyezett el koszorút a Romkert oldalában található emléktáblánál, de a megemlékezésen Bíró Rozália Nagyvárad alpolgármestere is részt vett.

Tovább...
 
Ki legyen Székesfehérvár Díszpolgára? Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. május 19.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a korábbi évekhez hasonlóan augusztusban adja át helyi kitüntetéseit, melyek minél körültekintőbb előkészítéséhez kérjük városunk lakóinak javaslatát. A javaslatokat június 20-ig lehet a Közművelődési Irodára beküldeni. A javaslatnak tartalmaznia kell a javaslattevő nevét, az adományozásra javasolt személy, közösség nevét, elérhetőségét, életútját, munkásságát, rövid méltatását.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1561 1562 1563 1564 1565 1566 1567 1568 1569 1570 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17194 - 17204 / 20402